Medlemsfordele

Uanset om din organisation er et mindre start-up, en stor privatejet virksomhed eller en offentlig instant, er du som medlem af Rådet for Digital Sikkerhed godt rustet i det danske erhvervsliv. Nedenfor har vi listet de fordele du får som medlem.

Politisk indflydelse

Du kan få indflydelse på Rådets politiske stillingtagen til den politiske udvikling indenfor informationssikkerhed i form af bl.a. holdningspapirer og høringssvar.

F.eks. kan du påpege, at du ikke ved, hvordan du designer dine IT-systemer i overensstemmelse med persondataforordningen, at du finder, at der tildeles for meget eller for lidt indflydelse til efterretningstjenesterne, eller at du har udfordringer med at efterleve krypteringskontrollerne i ISO27002.

Rettidig omhu

Din organisation er forpligtet til at overholde megen af den lovgivning, som Rådet jævnligt arbejder med og giver input til. Et medlemskab giver således tidligt overblik over kommende sikkerhedsmæssige udfordringer for din organisation.

F.eks. adresserer Rådet Databeskyttelsesloven og betænkningen om persondataforordningen og påpeger de steder, hvor der er udfordringer. Vi adresserer også, om der skal være mærkningsordninger på software. Og mange andre ting.

Videnssparring

Står du og mangler et godt redskab til at lave bedre sikkerhed og har markedet ikke tilvejebragt noget du kan bruge, så kan du bede Rådet om hjælp.

F.eks. kunne det være, at du gerne ville have et redskab til at afgøre, om du er pligtig til at gennemføre en DPIA eller en udpege en DPO, eller en vurdering af hvad der er basal sikkerhed, der som minimum skal overvejes i din organisation.

Netværk

Du får et sted, hvor du kan dele tanker og stille spørgsmål til ligesindede i en fortrolig kreds.

F.eks. kan det være at du gerne vil høre til, hvordan andre har løst et problem eller hvilken oplevelse, de har med en konkret leverandør.

Den gode sag

Som medlem støtter du hjælp til andre, der måske har færre sikkerhedsmæssige ressourcer end dig selv. Det er for det første en god sag. Det er også godt, fordi når andre er sikre, kan deres udstyr ikke bruges til at angribe dig.

F.eks. har Rådet medvirket til at lave Sikkerhedstjekket til mindre og mellemstore virksomheder sammen med Erhvervsstyrelsen og Rådet har lavet Codex, som er et undervisningsmateriale om informationssikkerhed til folkeskolen.

Markedsføringsværdi

Som medlem listes du blandt Rådets øvrige medlemmer og kan dermed signalere til omverdenen, at du repræsenterer en organisation, der tager IT-sikkerhed og beskyttelse af personoplysninger seriøst. Det kan bidrage til at står stærkere end øvrige konkurrenter på markedet.