1. Adgangskoder bør mindst være 10 karakterer lange. Du bør vælge en adgangskode, der er lang nok. Der er ingen minimumlængde til adgangskoder som alle er enige om. Men grundet diverse teknikker til at bryde adgangskoder, bør du generelt benytte adgangskoder, der er et minimum på 10 til 14 tegn. En længere adgangskode ville være endnu bedre.
   
 2. Inkluder tal, symboler, store og småbogstaver, samt special-tegn. Det gør koden langt sværere at gætte.
   
 3. Brug ikke ord fra ordbogen. Enhver hacker vil starte med at gætte på ord for ordbogen, og med de rette værktøjer kan man gætte på hundrede af tusinde ord i sekundet. Hold dig derfor væk fra oplagte ”ordbogs-ord”, egenavne, m.m.
   
 4. Lær at huske. Brug en sætning som hjælper der med at huske dit password, fx kan ”Jeg elsker at spille fodbold” blive til ”JElskr@Spi11eF()db0Ld!
   
 5. Genbrug aldrig adgangskoder. Når du vælger ny adgangskode, så vælg en som er signifikant forskellig fra den sidste du valgte. Alt for mange vælge at skifte et enkelt tal eller tegn fortløbende. Det er nemt at gætte.
   
 6. Brug en unikt adgangskode for hver af dine konto. Alt for mange bruger samme adgangskode til alle deres konto og skifter dem sjældent eller aldrig. Har man gættet en, har man derfor gættet dem alle.
   
 7. Brug flere sikkerheds-faktorer. Mange tjenester giver i dag muligheden for at benytte flere faktorer når du logger ind, ekskl. Google Authenticator (gratis), engangskode over SMS, m.m. To faktorer gøre det yderst vanskeligt at bryde ind i dine online konti.
   
 8. Brug en password generator. Mangler du fantasi, kan en ”password generator” hjælpe dig. Der findes adskillige online (fx https://www.random.org/passwords ) Find derefter på en sætning der hjælper der med at huske koden.
   
 9. Brug en ”Password manager”. En password manager er et program, der kan holde styr på dine adgangskoder for dig og ovenikøbet skifte dem med jævne mellemrum. På denne måde kan du oprette komplekse unikke kodeord, uden at du behøver at huske dem alle.

  Nogle bryder sig ikke om Password Managere. Specielt fordi, at hvis man gætter hovedkoden, har man adgang til samtlige adgangskoders. Vi har dog fuld forståelse for, at det er yderst vanskeligt for de fleste, at huske mange forskellige komplekse adgangskoder. Vores vurdering er derfor, at det er langt mere sikkert at benytte en god Password Manager, end at bruge svage, gentagende adgangskoder på nettet, som alt for mange gør.

  Password-manageren skal selvfølgelig altid have et stærkt password og flere af dem understøtter flere sikkerhedsfaktorer, som fingreaftryk, SMS-koder, m.m. Populærere tjenester er LastPass, Dashlane, m.m.
   
 10. Skriv ikke dit password ned. På samme måde, som at du ikke skriver din PIN kode på dit kreditkort. Det siger sig selv.