App til digitalt selvforsvar

Du kan tilgå en opdateret artikel omkring Mit digitale selvforsvar, her

'Mit Digitale Selvforsvar' er en app, der er udgivet i et samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk, Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden. Appen skal hjælpe dig som borger med at passe på dine personlige oplysninger, gennemskue fup på nettet og undgå it-kriminalitet.

Applikationen er et unikt redskab, som både advarer dig om aktuelle it-trusler via appens samarbejdspartnere (NC3/Politiet, Nets, E-mærket og banker) involverer dig til at hjælpe andre og tilbyder råd og vejledning om sikker færden på nettet.

 

Den første version af applikationen ’Mit Digitale Selvforsvar’ indeholder følgende funktioner:

  • Advarsler. Her modtager du beskeder om aktuelle trusler. Det kan være falske sms´er og e-mails, phishing-angreb, fuptelefonnumre og falske hjemmesider. Advarslerne sendes direkte til dig på baggrund af de oplysninger, som leveres direkte ind i app´en via vores samarbejdspartnere – Politiet, banker, Forbrugerombudsmanden m.fl. Desuden verificerer og deler Forbrugerrådet Tænks sekretariat aktuelle trusler på baggrund af de tips vi modtager fra brugerne.

  • Tip os. Her kan du selv indsende tips om digitale trusler. Når sekretariatet i Forbrugerrådet Tænk modtager et tip, vurderer vi om tippet skal uploades på ’Mit Digitale Selvforsvar’ som en advarsel.

  • Når skaden er sket. Råd, vejledning og konkrete handlingsanvisninger, hvis du har været udsat for it-kriminalitet.

  • Spot en svindler. Få råd og redskaber til beskyttelse imod digitale trusler og fup på nettet.

  • Beskyt dig selv. Få råd og redskaber til at beskytte personlige oplysninger når du færdes på nettet.

 

Det kan app’en

  • Advare om aktuelle trusler som falske sms’er og mails, phishing-angreb, fupkonkurrencer og falske hjemmesider.

  • Involvere forbrugerne til at tippe hinanden

  • Give råd til forbrugere, der har været udsat for it-kriminalitet.

  • Give redskaber til beskyttelse imod digitale trusler og fup på nettet.

  • Give råd til at beskytte personlige oplysninger, når forbrugeren færdes på nettet.

 

Appen blev lanceret i april-måned og allerede i starten af maj lå appen i top 5 i App-store med hele 30.000 downloads. Over 1.000 forbrugere har siden appens lancering tippet Forbrugerrådet Tænk med fup, de selv er faldet over.

 

Læs mere om appen og find links til download på taenk.dk...