Databeskyttelsesprisen 2017: Sikkerhedstjekket modtager 2. præmie

Torsdag d. 26. januar 2017 blev Databeskyttelsesprisen overrakt i anledning af Den Europæiske Databeskyttelsesdag. Prisoverrakkelsen foregik i Christian IV's børsbygning i København, hvor både myndigheder og virksomheder var mødt talstærkt op til en stor konference om databeskyttelse.

Sikkerhedstjekket, som blev lanceret i november 2016 af Rådet for Digital Sikkerhed og Erhvervsstyrelsen, blev tildelt en 2. plads til årets Databeskyttelsespris. Sikkerhedstjekket.dk er udviklet af formanden for Rådet for Digital Sikkerhed, Rasmus Theede, og Niels May Vibholt fra Erhvervsstyrelsen. 

Andenpladsen blev delt med seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk, Anette Høyrup, som i - juryens begrundelse - "er en inspirerende forkæmper i Danmark for persondataforordningen" og "en vagthund for forbrugernes ret til privatliv".

Første pladsen gik til EU-Domstolen, som inden jul dømte massiv persondataindsamling ulovlig. EU-Domstolen var ikke selv til stede ved overrækkelsen, da domstolen af princip ikke må tage imod hærder eller priser, men var efter sigende taknemmelig for rosen.

 

Rådet for Digital Sikkerhed er meget beæret over den tildelte 2. plads og ønsker EU-domstolen og Anette Høyrup stort tillykke.

Læs om hele dagen på Business.dk...