Alle For En Mod Mobning

Over sommeren har Rådet for Digital Sikkerhed m.f. bidraget til antimobbe-kampagnen "Alle For En Mod Mobning", som er lanceret af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling i samarbejde med Red Barnet, Børnerådet og Børns Vilkår samt Mary Fonden, som faglig sparringspartner. 

Kampagnen gik i luften d. 8. august 2016 med kampagneportalen alleforenmodmobning.dk, hvor udvalgte OL-atleter deler deres personlige budskaber og historier for at bekæmpe mobning. Portalen fungere som en nedtælling til kampagnens nationale aktionsplan, der offentliggøres d. 18. august 2016. 

Den seneste forskning på området peger på, at mobning særligt handler om en utryg fællesskabskultur blandt børn og unge, og netop dette er særligt aktionsplans hovedfokus. Mobning er nemlig et gruppefænomen, som ikke udelukkende kan hægtes op på enkelte individer, og derfor er det netop fællesskabet, der skal arbejdes med for at bekæmpe mobning. Aktionsplanen skal bidrage med råd og anbefalinger om forebyggelse og bekæmpelse af mobning til aktører i og omkring dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser.

Alle For En Mod Mobning vil kunne findes i gadebilledet samt online på kampagnes eget website og kampagnens Facebook-side. På begge platforme vil der løbende blive delt information om aktiviteter, forskning om trivsel og bekæmpelse af mobning samt interviews og billeder af de 5 OL-atleter, der alle tager kampen op mod mobning som ambassadører for Alle For En Mod Mobning. 

OL-aktuelle anfører og målmand for det danske herrehåndboldhold, Niklas Landin, er en af de 5 OL-atleter, der tager kampen op mod mobning som ambassadør for Alle For En Mod Mobning. 

OL-aktuelle anfører og målmand for det danske herrehåndboldhold, Niklas Landin, er en af de 5 OL-atleter, der tager kampen op mod mobning som ambassadør for Alle For En Mod Mobning. 

Rådet for Digital Sikkerhed bidrager til kampagnen med undervisningsmaterialet CodeX, der skal være med til at lære børn og unge fra 4.-6. klasse at begå sig sikkert på nettet samt oplyse og forebygge digital mobning.