Når forbrydelser bliver digitale

IT-kriminalitet er et område, der fylder stadig mere i bevidstheden hos både borgere, offentlige myndigheder og virksomheder. For hvordan er det lige, man beskytter sig mod noget, der for mange virker meget teknisk, og hvordan ved man, at man har gjort nok for at undgå at blive udsat? Og hvad med ansvaret – hvem har egentlig ansvaret for, at det er sikkert at færdes på internettet? Er det borgeren selv, der ved en fejl kommer til at logge på en falsk netbanksside? Er det de erhvervsvirksomheder, der udbyder digitale services, eller er det politikerne, der igennem regulering og håndhæ- velse skal bekæmpe kriminalitet på internettet?

Det Kriminalpræventive Råd har udgivet en antologien om IT-kriminalitet. Rådet for Digital Sikkerhed er selvfølgelig med som bidragsyder. 

Læs antologien her