Rådet får nyt stærkt formandsskab

(Pressemeddelelse) Rådet for Digital Sikkerhed har valgt nyt formandskab. Rasmus Theede fra KMD indtræder som Rådets nye formand og Anette Høyrup fra Forbrugerrådet Tænk er ny næstformand.

Rasmus Theede, som tidligere var næstformand, overtager formandsposten efter Birgitte Kofod Olsen, der træder tilbage efter et solidt stykke arbejde siden Rådets stiftelse i 2012.

På Rådets nyligt afholdte generalforsamling blev også valgt tre nye bestyrelsesmedlemmer: Henrik Larsen (DK CERT), David Simonsen (WAYF) og Micha Cohen Bangsgaard (Outpost24).

Rådets nye formand, Rasmus Theede, er til daglig er koncernsikkerhedschef i KMD. Han ser valget som en stor tillidserklæring:  ”Informationssikkerhed har aldrig været højere på den danske og globale dagsorden. Danmark er et forgangsland, når det gælder digitalisering, men det er desværre ikke altid, at hensynet til sikkerhed følger med i samme hastige tempo. Vi ser samtidig en massiv stigning i antallet af cyberangreb, som bliver mere og mere avancerede.”

Rasmus Theede peger på, at behovet for samarbejde omkring informationssikkerhed på tværs af privat og offentlig sektor aldrig været større end nu: ”Det er Rådets ambition at vedblive at spille en nøglerolle for informationssikkerhed i Danmark. Det gør vi ved at bidrage med pragmatiske råd og vejledning, udvikle konkrete hjælpeværktøjer – men også være vagthund, når det gælder."

Sikkerhed i balance og med respekt for borgernes privatliv
Rådets ambition er at skabe balance i sikkerhedsdebatten i Danmark. ”Vi skal både tage hensyn til vigtigheden af den private og offentlige digitalisering og stå vagt omkring danskerens ret til privatliv, uden unødvendig overvågning og registrering,” siger Rasmus Theede.

Næstformand Anette Høyrup siger: ”Danske forbrugere har de senere år mistet rigtig megen kontrol med deres private oplysninger. Samtidig er dataindsamlingen vokset og blevet uigennemsigtig. Målet for Rådet for Digital Sikkerhed er at øge trygheden, så forbrugerne også i fremtiden kan have tillid til offentlige og privates digitale tjenester og produkter.”

---

Om Rasmus Theede
Rasmus Theede er til daglig ansat som koncernsikkerhedschef hos KMD A/S, og han har været næstformand i Rådet for Digital Sikkerhed siden 2014. Han har tidligere arbejdet som informationssikkerhedschef hos NNIT og har i mere end 15 år arbejdet med it- og informationssikkerhedsledelse i nogle af Danmarks største virksomheder, bl.a. A.P. Møller Mærsk Gruppen og Forsvaret.

Om Anette Høyrup
Anette Høyrup er seniorjurist og projektleder for det digitale område i medlemsorganisationen Forbrugerrådet Tænk. Hun har beskæftiget sig med persondatabeskyttelse de seneste 10 år og sidder desuden i Medierådet for børn og unge samt i bestyrelserne for Dansk Internet Forum og DK-Hostmaster. Anette Høyrup har været bestyrelsesmedlem i Rådet for Digital Sikkerhed siden 2012.

Bestyrelsen
Ud over formandsskabet består Rådets bestyrelse nu af følgende sikkerhedseksperter fra både private virksomheder, brancheorganisationer og offentlige instanser:

 • Anja Bechmann, lektor ved Inst. for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet
 • Christian Wernberg-Tougaard, direktør i Oracle og formand for IT-Branchens sikkerhedsudvalg
 • Claus Hjorth, kontorchef i Medierådet for Børn og Unge
 • David Simonsen, sekretariatsleder hos WAYF
 • Henning Mortensen, chefkonsulent i DI ITEK
 • Henrik Larsen, chef for DK CERT
 • Ivan Bjerre Damgård, professor ved Inst. for Datalogi, Aarhus Universitet
 • Jakob Illeborg Pagter, leder af Alexandra Instituttets Security Lab
 • Jesper Hansen, ESL-foreningen
 • Jørn Guldberg, IDA-IT
 • Micha Cohen Bangsgaard, dansk landeansvarlig i Outpost 24
 • Niels Chr. Juul, lektor i datalogi ved Roskilde Universitet
 • Ole Kjeldsen, teknologidirektør i Microsoft Danmark
 • Shehzad Ahmad, it-sikkerhedschef (Danmark) i NETS A/S
 • Steffen Stripp, PROSA (samt kasserer i Rådet for Digital Sikkerhed)
 • Tom Engly, DIT (Dansk IT)