TV2: Der kan være en bagtanke med '10yearchallenge', mener ekspert

Mærkelige frisurer, orange kulør fra solariet og urimelige mængder blå øjenskygge.

Alt sammen noget, der i øjeblikket er mere repræsenteret end ellers på de sociale medier. Som en del af trenden '10yearchallenge' deler folk et 10 år gammelt billedede af dem selv side om side med et nyt.

(…)

Hos Rådet for digital sikkerhed siger formand Henning Mortensen om '10yearchallenge': 

- Jeg kan kun sige, at på dette område, ligesom alle andre, skal brugerne være påpasselige med at afsløre deres data. Jo flere billeder, der er at arbejde med, des mere sandsynligt er det, at de kan genkendes af forskellige former for software. Datagrundlaget bliver simpelthen bedre. I forhold til selve konkurrencen er det sandsynligt, at forskellige sites alligevel har gemt gamle profilbilleder fra for eksempel sociale medier, så de data er formodentlig på nettet alligevel.

Læs mere…