Politiken: Staten vil overvåge firmaers data i de mest følsomme it-systemer med tvang

Private firmaer og myndigheder skal i fremtiden kunne tvinges til at lade Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste opstille overvågningsudstyr og sikkerhedssoftware helt ind i deres mest følsomme it-systemer. Overvågningen skal sikre samfundet mod cyberangreb og kan gå så langt som til at give efterretningstjenesten adgang til eksempelvis hospitalspatienters journaler og virksomheders børsfølsomme oplysninger for at afsløre skjulte cybervåben fra fremmede stater og kriminelle.

(…)

Formanden for Rådet for Digital Sikkerhed, Henning Mortensen, er bekymret over den manglende information om, hvor virksomhedernes data går hen. »Til Center for Cybersikkerhed – ja, men derfra er det en sort boks. Efterretningstjenesterne er jo undtaget fra lov om offentlighed i forvaltningen, forvaltningsloven og databeskyttelsesloven«.

Læs mere…