Jyllands-Posten: Pas på - højttaleren lytter med

Den stemmestyrede teknologi vinder frem. Apple har Siri, Microsoft Cortana og Amazon Alexa. De kaldes digitale assistenter, og de kan hjælpe med at skifte musik, søge efter togafgange, ringe op og sende sms’er alene ved at blive talt til.

De virker, når mikrofonen er tændt, og det er netop humlen, for den kan selvfølgelig også optage alt det, du ikke er interesseret i bliver optaget.

(…)

Henning Mortensen fortæller, at der ved møder om national sikkerhed kan være forbud mod elektronisk udstyr.

- Her har man foretaget en risikovurdering. Det er før set, at der er sluppet informationer ud, som man ikke var interesserede i kom frem. Den samme risikovurdering bør du foretage, når du og kæresten er sammen i soveværelset, og laptoppen står tændt på natbordet ved siden af.

Læs mere…