Cedi: Nyt digitalt værktøj skal hjælpe dansk erhvervsliv på vej med IT-sikkerheden

Flere og flere virksomheder rammes af brud på IT-sikkerhed, og resultatet kan være katastrofalt. Systemer og data kan ikke tilgås, fordi de er blevet krypteret. Følsomme kundeoplysninger lækkes og flyder frit tilgængelig på nettet, eller forretningshemmeligheder ender i konkurrenters hænder. Et nyt online sikkerhedstjek skal hjælpe små og mellemstore virksomheder til at forbedre IT-sikkerheden.

Den hastige digitale udvikling – også kendt under Industrialisering 4.0 - rummer store potentialer for dansk erhvervsliv. Udviklingen skaber imidlertid også nye risici for virksomhederne, bl.a. i forhold til IT-sikkerhed. Alle virksomheder kan blive ramt – uanset størrelse eller branche. Hvis virksomhederne skal realisere gevinsterne ved digitalisering, så skal dansk erhvervsliv blive bedre til at beskytte sig.

Derfor lancerer Erhvervsstyrelsen og Rådet for Digital Sikkerhed i dag www.sikkerhedstjekket.dk. Sikkerhedstjekket er et digitalt værktøj, som skal bruges af virksomhederne til at give et klart overblik over deres IT-sikkerhed, og målrettet vejledning til hvordan de skal handle for at beskytte sig mod brud på IT-sikkerheden.

Læs mere på Cedi...