Leder I Dag: Kan din virksomhed klare et sikkerhedstjek

It-indbrud eller andre former for it-kriminalitet kan ramme små virksomheder meget hårdt.

Små og mellemstore virksomheder, der sjældent har egen it-afdeling, er særligt udsatte for angreb fra it-kriminelle. Men firmaerne har brug for et vidt forskelligt beskyttelsesniveau.

Det kan ramme forretningen meget hårdt, hvis en mindre virksomhed bliver ramt af it-indbrud eller andre former for it-kriminalitet. Derfor er it-sikkerhed noget, alle virksomheder er nødt til at forholde sig til, lyder det fra erhvervspolitisk konsulent Kristian Bech, der arbejder politisk med it-sikkerhed og digitalisering i Håndværksrådet.

Anbefalingen er derfor også at lederen af mindre virksomheder bruger lidt tid på, at bedømme, om der er risici, der bør løses. Og til det har mindre virksomheder netop fået et gratis værktøj, der kan hjælpe dem.

For mange virksomheder kan sikkerhedstjekket.dk være en nyttig håndsrækning, siger han om Erhvervsstyrelsen og Rådet for Digital Sikkerheds nye gratis-værktøj, der kan hjælpe SMV'erne med at teste deres sikkerhedsniveau.

Læs mere på Leder I Dag...