Mange kommuner har ikke aftaler om databehandling (DR)

Mindst 41 kommuner har ikke indgået en aftale en aftale om databehandling med deres leverandører af pas, selv om der ifølge loven skal foreligge en sådan aftale, viser en aktindsigt DR har fået. Det er meget kritisabelt, for pasoplysninger er meget personfølsomme oplysninger, og derfor skal man have en klar aftale med leverandøren om, hvordan disse data skal beskyttes, siger Rasmus Theede, der er formand for Rådet for Digital Sikkerhed. Ishøj er en af de kommuner, der ikke lever op til loven, og det skal der laves om, siger kommunens borgerservicechef, Claes Jakobsen. Flere kommuner er begyndt at indgå aftalerne, efter DR har søgt aktindsigt.

Tværmedial historie - læs opsummering i DR
Hør indslaget i DR
Nyheden viderenragt via Ritzau og i flere forskellige medier inkl. Politiken, TV2, Jyllands-Posten.