Sikkerheden på nettet sejler - Opråb til politikerne (Ekstra Bladet)

Politikerne gør meget lidt for at oplyse danskerne om, hvordan de sikrer sig på internettet. Sådan lyder kritikken fra erhvervslivet og en række interesseorganisationer. Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) afviser kritikken og siger, at regeringen er i gang med opgaven.

Formanden for Rådet for Digital Sikkerhed, Rasmus Theede, mener, at politikerne bruger pengene forkert. Han siger, at politikerne har bevilliget omkring en milliard kroner til at beskytte os mod it-kriminalitet fra bl.a. Kina og andre lande. Med så store budgetter burde politikerne også stille med nogle millioner til at oplyse danskerne om, hvordan de sikrer sig i deres eget hjem, så de kan beskytte sig mod at blive ofre for it-kriminalitet, siger han.

Læs artiklen i Ekstra Bladet